Mental health of forced migrants in the Nordic countries – tervetuloa väitöstilaisuuteen

Ferdinand Garoff väittelee 26.8.2022 kello 13.15 Helsingin yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa aiheesta ”Mental health of forced migrants in the Nordic countries”. Väitöstilaisuus järjestetään osoitteessa Athena sali 107, Siltavuorenpenger 3 A, Helsinki, ja sitä voi seurata tämän linkin kautta.

Vastaväittäjänä on Associate Professor in Psychology and Global Health Frédérique Vallieres, Trinity College Dublin, ja kustoksena on Anu-Katriina Pesonen. Väitöskirja on myös elektroninen julkaisu ja luettavissa Heldassa.

Väitöskirja koostuu kolmesta tutkimuksesta, jotka käsittelevät pakkosiirtolaisten mielenterveyttä Pohjoismaissa. Tutkimuksessa I selvitettiin potentiaalisesti traumaattisten tapahtumien (PTT) ja mielenterveysoireiden esiintyvyyttä turvapaikanhakijoiden keskuudessa Suomessa.

Tutkimuksessa II tutkittiin PTT:n esiintyvyysasteita ja niiden suhdetta terveydelliseen ja sosiaaliseen huonovointisuuteen pakkosiirtolaisten keskuudessa kahdessa väestöpohjaisessa tutkimuksessa, Suomessa ja Ruotsissa.

Tutkimuksessa III selvitettiin ilman huoltajaa tulleiden alaikäisten pakolaisten keskuudessa toteutetun matalan kynnyksen porrastetun hoidon toteutettavuutta ja tehokkuutta.